Waterbehandeling

Gemiddeld verwarmt de houtkachel zo'n 7 à 8 liter water per minuut tot circa 38 graden (de gebruikstemperatuur van de hottub). Afhankelijk van de grootte van het bad betekent dit zo'n 3 uur stoken. Dit lijkt lang, maar het stoken is juist onderdeel van de beleving. Stoken betekent onthaasten.

 

Een deel van de warmte behouden wordt wanneer de hottub niet gebruikt wordt (afhankelijk van de cover). Dit betekent water dat veelal warm is en dus gevoeliger is voor bacteriegroei. Om dit te voorkomen raden wij aan het water geregeld te verversen. Water is goed betaalbaar (iets minder dan €1,50 per 1000 liter voor kraanwater) en daarmee geen belemmering om het water schoon te houden. Er bestaan alternatieve methoden van waterzuivering (zoals het toevoegen van chloor tabletten of zout), maar deze raden wij in de regel af. Wel een praktisch accesoire is een waterioniseerder. Dit apparaat voorkomt eveneens bacteriegroei en neemt weinig ruimte in de hottub in beslag.

 

Het oude water wordt uit de hottub verwijderd door een plug te verwijderen in de bodem van de hottub. Het water zal via de bodem de hottub verlaten. Het kan handig zijn hier van tevoren rekening mee te houden een een simpele riolering aan te leggen.

 

Onderhoud van de hottub

Red cedar hottubs zijn nagenoeg onderhoud vrij. Om de mooie kleur te behouden kan het hout geolied worden. Geregeld inwrijven is voldoende. Wanneer het hout niet geolied wordt zal het langzaam naar grijs verkleuren. Dit kan geen enkel kwaad voor het functioneren van de hottub.

 

 

De houtkachel dient geregeld schoon gemaakt te worden. Gezien de kachel gemaakt is van roestvast staal kan deze met water (een sopje bijvoorbeeld) schoongemaakt worden. Uiteraard dienen de asresten geregeld verwijderd te worden.

Het juiste bad kiezen

U schaft één keer een hottub aan, dus zorg ervoor dat u de eerste keer direct de juiste keuze maakt. Wij helpen u bij het maken van uw keuze. Lees meer...

Red cedar hout

Alle TOPhottubs zijn vervaardigd uit de hoogte kwaliteit red cedar, zonder twijfel de mooiste houtsoort voor een hottub. Prachtig van kleur, duurzaam en onderhoudsvrij. Lees meer...