Kachelsoorten: interne en externe kachels vergeleken

Wij verkopen om verschillende redenen uitsluitend externe hottub kachels. Tevens willen wij u via deze pagina behoeden voor 'gevaarlijke' en 'slechte' kachels die helaas overal aangeboden worden.

 

Gebruikte argumenten voor een kachel in het bad

1. "Een interne kachel is efficiënter" ~ Dit is niet waar. Veel interne kachels hebben een klein stookcompartiment waardoor te weinig warmte gecreeërd kan worden. Onze externe kachels zijn ruim met een dikke toe- en afvoer van water. Hierdoor wordt de hottub snel verwarmd en is er meer dan voldoende stookcapaciteit.

2. "Er is geen brandgevaar" ~ Veel interne kachels zijn welliswaar afgeschermd met een houten raster, maar dit betekent niet dat deze onbereikbaar is voor (kinder)ledematen. Ook onder water wordt de kachel warm. Daarnaast steekt een deel van de kachel boven het water uit. Een kachel in de open lucht wordt gloeiend heet, dus is het zaak deze zo ver mogelijk van de inzittenden te houden.

3. "Een interne kachel kost inderdaad ruimte, maar hier kan rekening mee gehouden worden bij de aanschaf" ~ Dat klopt, maar heeft uiteraard zijn prijs. Een groter bad is duurder en neemt meer (onnodige) ruimte in.

 

Redenen om voor een externe kachel te kiezen

1. Makkelijker leeg te maken. Het as moet verwijderd worden. Bij een interne kachel betekent dit scheppen met een onhandige schep (zie hieronder).

2. Meer ruimte in de hottub. Punt.

3. Veiliger. Geen brandgevaar voor de inzittenden. De externe kachel kan gemakkelijk afgeschermd worden voor mensen buiten de hottub.

4. Onderhoud. Een kachel dient geregeld gereinigd te worden. Een externe kachel is eenvoudig los te koppelen. Een interne kachel til je echter niet even over de rand van de hottub.

5. Grotere warmteontwikkeling. Externe kachels hebben meer stookruimte en dus een hogere warmteontwikkeling.


Interne kachels

 


Externe kachels

Interne kachels nemen veel
ruimte in beslag.
     
Een interne kachel betekent
brandgevaar. Pas op!
     
 
Interne kachels zijn zeer moeilijk leeg
te maken (asresten). Hier is een apart schepje voor nodig.
     
 
Externe kachels hebben een eenvoudig
te regelen zuurstoftoevoer.

Het juiste bad kiezen

U schaft één keer een hottub aan, dus zorg ervoor dat u de eerste keer direct de juiste keuze maakt. Wij helpen u bij het maken van uw keuze. Lees meer...

Red cedar hout

Alle TOPhottubs zijn vervaardigd uit de hoogte kwaliteit red cedar, zonder twijfel de mooiste houtsoort voor een hottub. Prachtig van kleur, duurzaam en onderhoudsvrij. Lees meer...